Reglementarile legale privind tractarea autovehiculelor

La fel ca si in oricare alt domeniu, exista cateva reglementari privind legea care face referire la tractarea autovehiculelor. Este obligatoriu ca in calitate de sofer sa cunosti bine legislatia si sa stii absolut toate aceste reglementari, doar in acest fel o sa poti evita ca accindetele mai ales atunci cand ai ramas cu masina pe marginea drumului. Astfel ca, tractarea oricarui tip de autovehicul pe drumuri nationale este reglementata prin lege ceea ce face ca tractarea sa fie relizata in cea mai mare siguranta.

tractarea autovehiculelorIn cazul in care masina ta nu mai porneste este bine sa o aduci prin diverse metode cat mai aproape de marginea carosabilului, doar in acest mod nu vei ingreuna circulatia. De asemenea, legislatia privind tractarea masinilor pe drumurile nationale face referire si la iluminarea masinii pe timp de noapte.

Sfaturi utile

Autovehicolul dvs indiferent cat de avariat a fost, trebuie sa fie iluminat atat in spate, cat si in fata chiar daca sistemul sau de iluminare nu mai functioneaza. Acest lucru se poate face prin diverse metode, cea mai indicata metoda fiind folosirea triunghiurilor reflectorizante. Legea prevede ca ele sa fie pozitionate la aproximativ 30 de metri atat in fata cat si in spate, astfel incat masinile sa poata evita la timp o situatie neplacuta.

Tot aici, mai trebuie precizat si faptul ca este bine sa ai la tine diverse lanterne mai ales frontale, in cazul in care ai ramas cu masina pe marginea drumului noaptea, activitatea ce o vei face pana vine cineva dupa masina ta sa fie mult mai usoara.

Un alt aspect foarte important pe care este bine sa il stii, face referire la faptul ca in mod legal doar masinile autorizate pot tracta un alt autohevicul cu masa mai grea decat cea proprie.

In plus, orice fel de remorcare, indiferent de tipul masinii se va realiza cu ajutorul unei bari metalice de maxim patru metri. Si daca sistemul de franare si de directie nu a fost avariat si nici nu exista vreo posibiliate ca sa fie afectat, se va folosi o legatura elastica, astfel incat conducatorul masinii avariate sa poate face virajele fara probleme, cu mentiunea ca trebuie sa fie de maxim 5 metri si sa fie omologata.

Iar ca si un ultim aspect important, trebuie sa mai stii si faptul ca orice fel de autovehicul care nu este inmatriculat, nu trebuie tractat pe nici un fel de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *