Ce trebuie sa faci in cazul unui accident rutier

rca

Foarte multi conducatori auto nu stiu ce trebuie sa faca in cazul unui accident rutier.

Daca in urma accidentului exista victime sau raniti, sunati de urgenta la 112, nu schimbati pozitia masinilor implicate in accident si acordati primul ajutor ranitilor. Daca este cazul transportati ranitii la spital, insa retineti ca aveti obligatia de a reveni la locul accidentului.

Pentru solutionarea accidentelor rutiere in urma carora au rezultat numai pagube materiale, trebuie sa va prezentati in 24 de ore in vederea intocmirii documentelor de constatare si a eliberarii autorizatiilor de reparatie la sediile Biroului Cercetari Accidente cu Avarii.

In situatia in care cel putin unul din autovehiculele implicate in accidentul soldat numai cu avarii nu mai poate fi deplasat la politie, conducatorii sunt obligati sa anunte imediat accidentul la 112 si sa astepte politia in vederea intocmirii documentelor de constatare a accidentului si intocmirii autorizatiei de reparatie.

In cazul in care nu stiti adresa unui centru puteti suna la numarul gratuit 112 de pe orice telefon. Operatorii va vor indruma catre un centru.

Atentie, trebuie sa mearga toate partile implicate in accident cu masinile avariate la centrul din sectorul/orasul unde a avut loc acidentul.

Dupa ce ati obtinut autorizatia de reparatie, trebuie sa ajungeti la asigurator pentru a intocmi dosarul de daune. Fiecare asigurator are centrele sale si inainte de a porni la drum verificati la firma unde sunteti asigurat, unde trebuie sa mergeti si ce acte trebuie sa aduceti.

Dupa ce ati primit de la asigurator dosarul de daune sau actul de constatare puteti merge la un service pentru a va repara masina. In general, trebuie sa faceti doua drumuri pana la service, unul pentru a constata avariile si inca unul pentru a lasa masina la reparat.

Sunt foarte rare cazurile cand va puteti lua masina rapid din service. Asa ca pregatiti-va ca pentru o bara zgariata sa va lipsiti cam o saptamana de masina. Apelati la o firma de tractari auto pentru a transporta masina la service, in caz contrar riscati sa produceti daune mai mari decat cele existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *